Milföylü Tatlıcıklar :)
Serin ve çıtır hissini aynı anda veren çok pratik hemde lezzetli bir tarif vericem size. Tarifini çok sevdiğim bir ablamdan almıştım ben kremasını daha farklı yapıyorum sizlere de fikir olsun istedim. .
Krema için
1 lt süt
1 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı nişasta (mısır)
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 su bardağı toz şeker
1 paket krem şanti (soğuduktan sonra)
1 paket vanilya
Kremaya meyve eklemek sizin zevkinize kalmış bana göre çilek çok yakışıyor. Krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencerede karıştırıp ocağa alın. Orta ateşte göz göz kaynayana kadar pişirin. Ben lezzet katması için bi yemek kaşığı kadar tereyağı ilave ediyorum. Soğumaya yakın 1 paket krem şantiyi boşaltıp yeteri kadar çırpın. Kremamız hazır. Genelde kremam artıyor buzluğa ayırıyorum, acil durumlarda kurtarıcı tatlım oluyor.:)
Milföy hamurunu ise aşağıda da gösterdiğim gibi kare parçaları 2'ye ya da 4'e bölebilirsiniz. Rahat yenmesi için en güzeli 4'e bölmek sanırım.
Daha sonra 180-200 arası sıcaklığa gelmiş fırına 20-25 dakika kadar koyup pişiriyoruz.
Soğumaya bıraktığımız milföy hamurlarını kabardıkları için, resimde gösterdiğim gibi enine şekilde ortadan ikiye bölüyoruz. Kremayı arasına koyup üstüne kestiğimiz parçayı yerleştiriyoruz. Tüm parçaları bitirdikten sonra pudra şekeri ilave edip dolapta üstünü streçlemeden bekletebilirsiniz. Amaç çıtırlığın kaybolmaması. Şimdiden ellerinize sağlık, afiyet olsun.
Sevgiyle kalıın!
Harika görünüyoo mutlaka denicem
YanıtlaSilSimdiden eline saglikk 😊
YanıtlaSilHooop iftara tatlım hazr öpering 😘
YanıtlaSilTatlım afiyet bal olsuun :*
Silen sevdiğim tatlılardan yapımıda kolay ve bir o kadar zevkli.Bende hafta sonu deniyeceğim. :)
YanıtlaSilkolay gelsinn eminim çok güzel olcaktır :)
Sil