Resimlerle Tavuk Kapama Tarifi


 Herkese Merhaba;

 İftar için çareler tükenmek üzereyken bu tarifi hatırladım sizlerle hemen paylaşmak istedim.:) Görüntü ve lezzet bakımından sofrada çok güzel duran bir fırın yemeği. Hadi bakalım nasıl hazırlamışım.

Pirinç Pilavı

  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • Tuz   

 Tavuk kapama tarifi için öncelikle pirinç pilavımızı hazırlayalım. Tencereye sıvı yağ ve tereyağının alıp şehriye ile birlikte kavurun. Nişastası arınana kadar yıkadığımız pirinçleri de ekleyip tuzunu ilave ettikten sonra kavuralım. Ve yuvarlak bir borcama ya da fırın kabına aktarıp bekletelim.

Tavuk Baget  Haşlama

  • 8 adet tavuk baget
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1-2 çay kaşığı dağ kekiği
  • Tuz

 Düdüklü tencereye tavuklarımızı ve diğer malzemeleri ekleyip üzerini biraz geçene kadar su ilave edin. Verdiğim malzemeler dışında istediğiniz sebzeleri haşlama için ekleyebilir, lezzetini arttırabilirsiniz. Düdüklüde yaklaşık 10 dakika haşlayın. 
 Haşlanan tavukları derileri yukarıda kalacak şekilde yerleştirin. Üzerine düdüklüde kalan tavuk suyundan 6 su bardağı kadar ekleyin ve haşlanan tavukları dizin. Tavuklarınızın kızarması için üzerine yoğurt sürebilirsiniz. Ayrıca renk katmak için domates ve biber ekleyebilirsiniz. 
200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Arada pirinçleri kontrol edip tavuk suyu ya da kaynar su ilave edebilirsiniz. Piştikten sonra demlenmesi için fırın kapalıyken bekletin. Şimdiden afiyet olsun. Hayırlı Ramazanlar :)

Sevgiyle kalııın!


Yorumlar

Popüler Yayınlar